3 december 2021

Vrijheidsdemonstratie trekt 75 bezoekers stadspark Groningen

3 min read

Groningen-Op de drafbaan in Groningen is zaterdagmiddag gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen. Op de ‘vrijheidsdemonstratie’ kwamen zo’n 75 bezoekers af Het regenachtige en winderige weer hielp niet mee om de opkomst te bevorderen, zei de organisatie bij aanvang van het protest.

Neersteken agent ‘niet vreemd’
Bij de demonstratie waren sprekers uit verschillende sectoren, waaronder Jan Huzen van Steungroep Boeren & Burgers uit Nieuw-Weerdinge en makelaar Abe Dijkstra uit Oldemarkt (Overijssel).

Dijkstra refereerde in zijn toespraak aan het neersteken van een agent tijdens een avondklokcontrole eerder deze week in de stad Groningen. ‘Ik vind het niet goed, maar ook niet vreemd dat dat is gebeurd’, zei hij.

Volgens Dijkstra is er in Nederland sprake van een dictatuur. ‘Ik heb politiemensen al eerder gewaarschuwd en gevraagd op te houden met het opleggen van boetes. Het is gewoon oorlog, we moeten uit deze angst’, zei hij verder. Dijkstra liet weten komende week te stemmen op Forum voor Democratie.

Bij de bijeenkomst werden ook folders uitgedeeld voor de partij van anti-lockdown-activist Willem Engel, die in andere kieskringen op lijst 30 staat. In de provincie Groningen kan je niet op deze partij stemmen. Toestemming voor demonstratie
Niet alleen Groningers stonden op de drafbaan zaterdagmiddag. In de harde wind wapperde ook een Friese vlag. Sommige sprekers kwamen uit andere hoeken van het land.

De demonstratie werd onder andere georganiseerd door Stadjer Wesley Wiltschut, die vaker protesten houdt tegen de coronamaatregelen. Voor de demonstratie was toestemming gegeven door de gemeente Groningen.

©Hooglandproducties / Svenfotografie Foto’s Hemmo kuiper

Geef een reactie