1 december 2021

manifestatie tegen de coronamaatregelen in het Schelfhorstpark Almelo

2 min read

ALMELO – Circa honderd demonstranten namen zondagmiddag deel aan een manifestatie tegen de coronamaatregelen in het Schelfhorstpark. De politie was opvallend aanwezig met onder meerde paarden en diverse voertuigen. De sfeer bleef rustig.

muziek en sprekers wisselden elkaar af bij de Demonstratie voor de Vrijheid. De laatsten spraken zich uit tegen het dragen van mondkapjes, de avondklok en de gedeeltelijke winkelsluiting. Rapper Kafka sloot de demonstratie af met een rap nummer. De laatsten spraken zich uit tegen het dragen van mondkapjes, de avondklok en de gedeeltelijke winkelsluiting. Leuzen werden gescandeerd als ‘Wij zijn Nederland’ en ‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur’.

groepsvorming en politie op afstand

Agenten te paard surveilleerden op de paden in het park. Politieauto’s stonden op strategische plaatsen opgesteld . In het park zelf hielden agenten vanaf een afstand de demonstratie in de gaten. De sfeer was gemoedelijk. Veel bezoekers hielden echter geen 1,5 meter afstand tot elkaar en knuffelde elkaar. Er werd een polonaise ingezet en gedanst.

Bewoners rond om het park kwamen kijken omdat ze dachten dat er eindelijk weer een evenement werd georganiseerd.

©Hoogland-Producties/Sven-Fotografie

Geef een reactie