18 oktober 2021

Drie aanhoudingen na ontvoering: Update 4e verdachte aangehouden

4 min read

Breda – De politie hield zaterdag 27 februari, na goede samenwerking met BOA’s van het SSIB, rond 00:30 uur drie personen aan nadat zij eerder op de avond een man hadden ontvoerd. Het drietal zat op het moment van de aanhouding, met het slachtoffer, in een auto aan de Bouvignedreef. Politiemensen horen de verdachten en onderzoeken onder andere waarom het slachtoffer was ontvoerd.

De politie ontvangt vrijdag 26 februari, iets voor middernacht, een melding dat een persoon is ontvoerd. Er wordt direct een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek ontvangt de politie een melding van BOA’s van het SSIB (Samen Sterk In Brabant). De buitengewoon opsporingsambtenaren vertellen dat ze bij een voertuig aan de Bouvignedreef staan. Ze wilden het voertuig controleren in verband met de avondklok. Maar als ze bij de auto staan, gedragen de inzittenden zich verdacht. De BOA’s vermoeden dat ze onder invloed zijn van verdovende middelen. Ze vertrouwen het niet en schakelen de politie in. Politiemensen leggen een mogelijk verband met de ontvoeringszaak.

Agenten gaan direct ter plaatse en controleren de inzittenden. Uit de controle blijkt dat een van de vier inzittenden de ontvoerde persoon is. De overige drie personen, een 22-jarige man uit Spijkenisse, een 21-jarige man uit Rijen en een 20-jarige man uit Rotterdam, worden aangehouden. Tevens blijkt er een groot mes in de auto te liggen. Het drietal is overgebracht naar het cellencomplex waar zij worden gehoord. De politie onderzoekt onder andere waarom het slachtoffer werd ontvoerd. Het slachtoffer heeft geen lichamelijke verwondingen opgelopen. Hij heeft aangifte van ontvoering gedaan. Het voertuig en het mes zijn in beslag genomen.

UPDATE: Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar ontvoering

De politie hield zaterdag 27 februari een vierde verdachte aan in het onderzoek naar de ontvoering van een man op vrijdag 26 februari. Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Breda. De vrouw zit vast in het cellencomplex en wordt door politiemensen verhoord. Er wordt onder andere onderzocht wat haar rol was bij de ontvoering van de man.

Tekst:Politie

Foto:©Sven-fotografie

Geef een reactie