19 september 2021

”Terrorkraai” Musselkanaal blijkt kraai met identiteitscrisis (+video)

3 min read

MUSSELKANAAL – De zogeheten ”terrorkraai” van Musselkanaal blijkt helemaal geen ”terrorkraai” te zijn.

Na een kort onderzoekje (en een ontmoeting die gefilmd is met ”Terrorkraai Kareltje”) blijkt deze kraai helemaal niet agressief te zijn.

De kraai is volgens de Dierenambulance Stadskanaal vroeger met de hand opgevoed, en is gewend aan mensen en dat mensen hem eten en drinken geven. Dat verklaard waarom hij graag bij een supermarkt zit; daar zijn mensen, én eten.

De Dierenambulance heeft met man en macht geprobeerd (en doet dat tot op het heden nog steeds) om ”Terrorkraai Kareltje” te vangen, om hem daarna over te kunnen plaatsen naar een eventueel vogelreservaat, waar Kareltje zijn oude dag kan uitzitten.

Tekst gaat door onder de video

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Op de video is de eigenaar van Hoogland Producties / Sven Fotografie te zien, Sven Hoogland, die Kareltje (de naam is bedacht door Sven) wat te eten en te drinken geeft. Dit zou zijn ”agressieve” houding verminderen, omdat het enige wat de kraai wil eten en drinken is, en dit bij mensen gewend is te krijgen.

Ook hoopt hij hier een soort ”band” met de kraai te krijgen, zodat hij makkelijker te vangen is.

”Op social-media worden er reacties geplaats onder de berichten van Kareltje dat als mensen hem zien, ze bakstenen willen gooien, extra gas willen geven om hem onder de auto te krijgen, als ze hem vangen hem de nek om draaien. Dit is nergens voor nodig! Kareltje is een hartstikke lief beestje, dat geen vlieg kwaad doet als je hem niet laat schrikken of opjaagt.” – Sven Hoogland

©Hoogland Producties / Sven Fotografie | Sven Hoogland

1 thought on “”Terrorkraai” Musselkanaal blijkt kraai met identiteitscrisis (+video)

  1. Hij doet niks.
    Bij ons was hij héél speels.
    Een leuke afleiding in MSK ipv.de lockdown!

    Laat hem❤ gewoon met rust

Geef een reactie