21 oktober 2021

Man uit Stadskanaal stichtte brand in shoarmazaak omdat hij geen bier meer kreeg

4 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

Nieuw-Buinen/Assen De man van 24 uit Stadskanaal, die vorig jaar oktober brand stichtte bij een shoarmazaak in Nieuw-Buinen, deed dit nadat hem bier werd geweigerd. Dit bleek donderdag in de rechtbank te Assen.

De man was de zaterdagavond voor de brand in de zaak en wilde graag nog een biertje, maar kreeg dat niet, hier werd hij kwaad over. De shoarmazaak sloot rond 22.00 uur de deuren. Ongeveer omstreeks 01:30 die nacht gooide de man een molotovcocktail naar binnen waardoor er brand ontstond.

Twee personen opgepakt

Toen de brandweer aan kwam, stond het pand aan het Noorderdiep vol met rook. De brand was snel onder controle. Diezelfde ochtend hield de politie de man uit Stadskanaal al aan als verdachte. Ook een 52-jarige plaatsgenoot werd aangehouden. De 2e verdachten werd een dag later al weer op vrijevoeten gesteld. De 24-jarige verdachten zit nog steeds in hechtenis.

De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank donderdag om vrijlating , omdat de man een eigen bedrijf heeft en hoge belastingschulden. Als hij weer aan het werk kan, kan hij die afbetalen, zo legde ze uit.

De officier van justitie vindt het misdrijf te ernstig om hem vrij te laten. Voor brandstichting kan tot maximaal twaalf jaar celstraf worden opgelegd en volgens de officier bestaat de kans voor herhaling.

Excuusbrief aan restauranteigenaar gestuurd

Dat laatste is niet waar, melde zijn advocaat. Ze haalde een lange excuusbrief tevoorschijn die de Stadskanaalster aan de eigenaar van de shoarmazaak heeft gestuurd. ‘Het is een oprechte brief en meneer is zelf ook erg geschrokken van wat er is gebeurd.’

De man zelf volgde de zitting via een videoverbinding vanuit de gevangenis. Hier zal hij de komende maanden ook blijven, dit bepaalde de rechtbank. De rechters waren het met de officier van justitie eens dat de zaak te ernstig is om de man al vrij te laten.

Op 30 maart zal de strafzaak verder worden behandeld. Dit kon donderdag nog niet, omdat de man psychisch is onderzocht en het onderzoeksrapport nog niet klaar is.,

©Hoogland-producties/Sven-Fotografie

Geef een reactie