21 oktober 2021

Grip 1 bij brand in winkelpand

2 min read

BORNE-De hulpdiensten zijn vanmorgen omstreeks 06:50 uitgerukt voor een melding van een brand aan de Grotestraat in Borne.

Volgens de brandweer gaat het om een melding van een brand in een winkel pand. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Meerdere omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer was met verschillende eenheden uitgerukt.

Door de meldkamer is vrijwel direct opgeschaald naar grote brand, en later naar GRIP 1. Bij aankomst trof de brandweer een felle en hevige uitslaande brand aan in een winkelpand. De brand dreigde over te slaan naar een naastgelegen winkel en bovengelegen woningen. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Omstreeks 8:40 was de brand onder controle. De bewoonster van het appartement boven de zaak heeft zich op tijd in veiligheid kunnen brengen. De naastgelegen woningen worden nog gecontroleerd op aanwezigheid van koolmonoxide.

De brandweer heeft voorkomen dat de brand zich verder heeft kunnen uitbreiden naar naastgelegen winkels en woningen. De winkel waar brand is ontstaan kan als verloren worden beschouwd.

Tankautospuiten uit de kazernes Borne, Hengelo, Delden en ondersteunende eenheden hebben de brand bestreden.

Tekst: Brandweer Twente

Foto:©Hoogland-producties/sven-fotografie

Geef een reactie