3 december 2021

Fotospecial: 3 nieuwe Crashtenders voor Rotterdam The Hague Airport

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

Rotterdam – Ruim 170 aanmeldingen kreeg de Rotterdamse vliegveldbrandweer op de oproep die zijn op Facebook en Instagram geplaatst hadden. Echter waren er maar 30 fotografen die een plekje konden bemachtigen. In 6 Groepen van 5 personen kregen zij de tijd om op airside foto`s te schieten van zowel nieuw als oud materieel.

In september van dit jaar neemt Rotterdam Airport 3 nieuwe brandweerwagens in gebruik. Deze Rosenbauer Panther 6×6 heeft 750pk motorvermogen wat zorgt voor een topsnelheid van 120 km/uur. De Panther bezit ook over 14.000 liter blusmiddelvolume, 9000 l/minuut aan pompvermogen en een acceleratie van 0 tot 80 km/uur in minder dan 28 seconde! De wagens zijn gebouwd in Linz, Oostenrijk en in Nederland hebben ze een tijd op Schiphol gestaan, hier zijn de wagens ook voorzien van striping, logo`s en teksten door Designpartner Reclame.

De huidige crashtenders die Rotterdam bezit zijn bijna 30 jaar oud, echter zullen deze nog wel als reserve staan. In september neemt de brandweer van het vliegveld ook de nieuwe brandweerkazerne in gebruik die op dit moment gebouwd wordt.

Foto`s: Hoogland Producties / Sven Fotografie / Mariska Bruin

 

 

Geef een reactie