17 september 2021

Zeer grote brand in bedrijfspand Nieuw-Weerdinge (+video)

3 min read

NIEUW-WEERDINGE – Rond twintig voor twaalf vanmorgen is de brandweer gealarmeerd voor een brand bij Autoschade ABIV Mulder aan het Noordveenkanaal ZZ in Nieuw-Weerdinge. De brandweer van Ter Apel, Emmen, 2e Exloërmond en Emmer Compascuum zijn/gaan ter plaatse.

Er is opgeschaald naar grote brand. Ook de brandweer van Coevorden en Klazienaveen zijn ter plaatse geweest ter ondersteuning.

Naar verluidt is de brand ontstaan in een auto in een loods achter een woning. De dikke zwarte rook is in de wijde omtrek te zien. De brandweer adviseert mensen in de omgeving uit de rook te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Er is door de brandweer opgeschaald naar zeer grote brand, omdat voor het pand een tankstation staat. Brandweer Schoonoord is hierdoor eveneens gealarmeerd. Er wordt geprobeerd naastgelegen schuren te behouden.

De burgemeester is ook nog ter plaatse geweest om de tragedie met eigen ogen te zien. Ook heeft hij met omwonenden en buurtbewoners gepraat over de brand.

Update:

De brand is volgens Veiligheidsregio Drenthe overgeslagen naar naastgelegen schuren. De Meetgroep van brandweer Stadskanaal is opgeroepen, om te onderzoeken of er onder anderen asbest vrijkomt bij de brand.

13.00 uur VR Drenthe maakte bekend dat bij de brand asbest is vrijgekomen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Foto’s onder de video

Geef een reactie