18 oktober 2021

Amsterdam ontmoedigd recreatie: ‘blijf zoveel mogelijk thuis’

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

AMSTERDAM – De hoofdstad neemt maatregelen om te voorkomen dat het dit weekend te druk gaat worden in de stad. Bezoekers krijgen zondag nog maar beperkt toegang tot het Vondelpark en zal er een vaarverbod worden afgekondigd voor de grachtengordel en het Wallengebied. Ook doet de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland een oproep aan wielrenners om zoveel mogelijk thuis te blijven.

 

„Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet”, waarschuwt de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

 

Het blijft nog altijd veel te druk in het populaire Vondelpark, om die reden zal zondag te toegang gedoseerd worden. Wordt het te druk, zal het park gesloten worden. Ook het Rembrandtpark, Noorderpark, Bloesempark en het Oosterpark worden actief gemonitord. „Als het te druk wordt, dan worden ze afgesloten. Vanwege signalen van drukte door de vele wielrenners wordt er extra toezicht gehouden op de fietsroute Ronde Hoep. Ook voor wielrenners geldt de oproep: blijf zoveel mogelijk thuis.”

 

Het mooie weer kan booteigenaren stimuleren om te gaan varen, maar de grachten van Amsterdam zijn te smal en op sommige plekken zelfs nog smaller vanwege werkzaamheden. „Daarom worden de grachten uit voorzorg afgesloten voor de pleziervaart. Hiervoor wordt een vaarverbod afgekondigd, het niet naleven van het verbod levert een boete op. Sluizen en bruggen worden in de hele regio Amsterdam- Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie