17 september 2021

Provinciale weg N377 moet veiliger

4 min read

NIEUWLEUSEN – Langs de N377 bij Nieuwleusen hing er in februari nog een spandoek, waar met grote letters op stond ‘moet er eerst iemand dood?’ Bewoners zijn de ongelukken op de provinciale weg al langere tijd beu en dus kwamen zij in actie. Tweee maanden later blijkt dat de politiek hun gehoord heeft en hangen er inmiddels nieuwe spandoeken.

Nadat de pas driejarige Mariëlle op 4 februari van haar fiets werd gereden, kwamen omwonenden in actie.  De peuter kwam er goed vanaf, maar de schrik in het dorp zat er flink in. Jarenlang wordt er al over maatregelen gesproken. de weg die Nieuwleusen scheidt van buurtschap Den Hulst, staat berucht om de vele ongelukken.

Er werden spandoeken opgehangen, flyers werden in het dorp uitgedeeld, ook burgemeester Erica van lente kwam poolshoogte nemen. Bij de provinciale bestuurders zijn de acties gezien en gehoord. Tot voor kort hadden de inwoners nog de indruk dat de uitvoeringsplannen als beton waren ingegoten, nu hebben zij het gevoel dat er toch wel degelijk openingen zijn geboden.

De gemeente Dalfsen, de provincie en Plaatselijk Belang Nieuwleusen voerden vorige week een intensief overleg over de verkeerssituatie op de N377.  Met wethouder Ruud van Leeuwen en gedeputeerde Bert Boerman is gesproken over de aanpassingen die gepland staan in Nieuwleusen.

Met gedeputeerde Boerman is afgesproken dat er op korte termijn samen gekeken wordt naar een veiligere oversteekmogelijkheid voor scholieren. De provincie wil ook graag meewerken aan een snelheidsverlaging naar 50 kilometer per uur.

“Er is een positieve ontwikkeling gaande”, laat Nico van der Vegt namens de werkgroep weten. “De provincie wil eindelijk bewegen. Zes weken nadat aanwonenden en andere betrokkenen met actievoeren zijn begonnen (..) is er ruimte gekomen in het aloude standpunt van de provincie dat niks kan en niks mogelijk is. Onze spandoeken zijn aangepast en geven uiting aan het gewijzigde sentiment.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie