18 oktober 2021

Vakantiepark stelt huisjes beschikbaar voor de zorg

3 min read
OUDDORP – Een vakantiepark in Ouddorp stelt hun huisjes beschikbaar voor medewerkers in de zorg, vakantiepark RCN Toppershoedje biedt de verblijven gratis aan. Zij kunnen zich hier even terugtrekken om goed uit te rusten of om te voorkomen dat zij familieleden besmetten.

Het vakantiepark aan de kust van Zuid-Holland is voor overige gasten gesloten en noemt het initiatief voor de zorgmedewerkers een uitzondering. “Het is een lastige periode voor iedereen, ook voor ons als park. Maar zo kunnen we toch wat doen”, zegt Martin van Schaik van RCN Vakantieparken.

Het Toppershoedje heeft zo’n honderd accommodaties, maar het is niet de bedoeling dat al hun accommodaties vol komen te zitten. “Er is absoluut ruimte.”

RCN telt landelijk in totaal negen accommodaties. Een oproep vorige week op sociale media leert dat er veel vraag is naar de huisjes op één van de parken.

“Iemand in de wijkverpleging geeft bijvoorbeeld aan dat ze te weinig beschermingsmiddelen heeft. Ze woont bij haar moeder thuis en is bang om haar te besmetten”, benoemd Van Schaik als voorbeeld. “Of iemand anders, die met coronapatiënten werkt en nachtdiensten draait. Die moet overdag slapen, maar dat gaat thuis nu heel moeilijk. Zij kan ook bij ons verblijven.”

Voor zolang het nodig blijkt stelt het park de huisjes gratis ter beschikking. “We zullen het steeds bekijken, want het kan niet maanden en maanden duren. Maar zolang het nodig is, wil ik het mogelijk maken.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie