18 oktober 2021

Man die in gezichten hoestte veroordeeld

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

DEN BOSCH – De politierechter in Den Bosch heeft de 28-jarige Walter K. tien weken cel opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk.

De dakloze Bosschenaar hoestte in het gezicht van mensen die in de rij stonden voor een coffeeshop, vervolgens bespuugde hij een agent toen deze hem hierop aansprak. Bij zijn daden riep hij “pas op, corona, corona!”

De verdachte stond zelf ook in de rij nadat de minister had aangekondigd dat alle horeca gesloten zou worden in verband met het coronavirus. Volgens een wijkagent stond hij provocerend in de richting van het gezicht van anderen te hoesten, waarop de agent hem uit de rij haalde en K. wegstuurde. Toen de Bosschenaar even later besloot om terug te komen, werd hij aangehouden. Waarna hij de agent bespuugde en in zijn gezicht hoestte.

De Bosschenaar probeerde zijn daden als een grap te verpakken. “Ik wist toen helemaal niet hoe serieus corona was. Ik dacht toen nog dat het een griepje was. Ik volg het nieuws nooit zo.” Tevens ontkende hij het bespugen van de agent.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie