18 oktober 2021

Gemeente wil horeca en landbouw samen laten werken

2 min read

KAMPEN – Volgende wethouder Geert Meijering van de gemeente Kampen zitten glastuinders in de Koekoekspolder te springen om arbeidskrachten, zelfs als het maar tijdelijk. Hierdoor zouden horeca medewerkers die nu tijdelijk geen werk meer hebben kunnen helpen in de glastuinbouw.

De tuinders zitten met hun handen in het haar nu de arbeidskrachten uit polen thuis blijven door het coronavirus, het oogstseizoen begint namelijk al over twee weken.

Wethouder Meijering liet vorige week via een videoboodschap al weten dat de gemeente ondernemers wil steunen, dat kan in financieel opzicht door uitstel voor het betalen van belastingen of door leningen te verstrekken, maar ook ziet de wethouder mogelijkheden in de manieren waarop ondernemers elkaar kunnen helpen. Meijering wil graag helpen bij het bij elkaar brengen van de verschillende sectoren.

Hij wil horecabedrijven in contact brengen met glastuinders, zodat er geregeld kan worden dat de horeca voorlopig gaat bijspringen in de kassen van de tuinders.

Gemeente Kampen wil ook aan restaurants die een bezorgdienst mogelijk willen maken, hulp bieden. De meeste bedrijven lijken niet te weten waar daar allemaal bij komt kijken, de gemeente kan daarin ondersteuning bieden.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie