18 oktober 2021

Basisschool brand volledig af

3 min read

LELYSTAD – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er een brand gewoed in een basisschool aan de Botter in Lelystad. De zeer grote brand heeft Basisschool De Triangel volledig verwoest, ook de aangrenzende gymzaal kon niet meer gered worden.

Omstreeks 01:50 uur deed de politie een Burgernet melding waarin werd verzocht om ramen en deuren te sluiten en mechanische ventilatie uit te zetten. Buurtbewoners klaagden over misselijkheid door de brandlucht, ook hadden last van een pijnlijke keel en ogen.

De brandweer, die rond 0:45 uur gealarmeerd werd, besloot al snel dat het gebouw niet meer gered kon worden. Waarna er geen blus pogingen werden gedaan en lieten zij het vuur z’n gang gaan, dit om ervoor te zorgen dat de rook omhoog zou gaan. Hadden zij wel geblust dan was de kans groot geweest dat de rook laag was gebleven.

Ondanks de voorzorgsmaatregel om niet te blussen, verspreidde de rook zich alsnog nog door de huizen waardoor er uiteindelijk zes woningen ontruimd moesten worden. De bewoners werden bij Scholengemeenschap De Rietlanden opgevangen.

De oorzaak van de brand is niet bekend, volgens een woordvoerder van de brandweer zullen we daar ook niet achterkomen. Het schoolgebouw is door de felle brand compleet verwoest.

In de nabije omgeving van de inmiddels afgebrande school, zijn er asdeeltjes neergekomen op auto’s en op het tuinmeubilair, volgens de brandweer kunnen die gewoon met water afgespoeld worden.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie