19 september 2021

Eerste corona gerelateerde faillissementen

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

NEDERLAND – De eerste corona gerelateerde faillissementen zijn deze week door de rechtbank van Overijssel uitgesproken. Twee bedrijven uit Oldenzaal die al niet heel goed draaiden benoemde het coronavirus als de druppel die de emmer deed overlopen.

Het zou gaan om evenementenbureau Maph, die onder andere het festival Fields of Joy organiseerde. Organisator Manfred Geisink had daarnaast moeite om alle rekeningen van de 2018 editie van het festival te betalen. Naast Maph ging ook zijn Stichting Good Heavens failliet. Geisink heeft nog niet op de faillissementen gereageerd.

Ook Kip van ’t Spit in Oldenzaal moest het ontgelden. Het restaurant aan de Steenstraat opende de deuren in het voorjaar van 2018. „Het ging al moeizaam, net wel, net niet. En toen corona er ook nog een keer overheen kwam, was dat de nekslag”, aldus Wouter Braamhaar.

Ook Fietsservice Nederland BV uit Deventer en Buffel Diensten BV uit Hengelo zijn failliet verklaard. In Dedemsvaart is het eerste faillissement uitgesproken voor Bouwbedrijf Houtman BV aan de Hoofdvaart.

De Duitse restaurantketen Vapiano balanceert op het randje en heeft inmiddels een aanvraag ingediend voor staatssteun, als dit niks oplevert, zal de keten een aanvraag voor uitstel van betaling indienen. De keten die gefocust is op Italiaanse gerechten heeft door het coronavirus een flinke omzetdaling. De 55 vestigingen in Duitsland sloten donderdag al, vrijdag werden de overige 230 filialen in 33 landen dicht gegooid, waaronder één van hun vestigingen in Groningen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie