27 september 2021

‘Ouderenuurtje’ blijkt een groot succes

3 min read

NEDERLAND – Het ouderenuurtje in de filialen van supermarktketen Albert Heijn blijkt een succes te zijn. Op verzoek van minister Eric Wiebes van Economische Zaken hebben supermarkten ingestemd met een tijdvak voor oudere klanten. Alle 70 plussers zijn vanaf 07:00 uur welkom in de filialen. In veel steden en dorpen werd hier maandagochtend al gretig gebruik van gemaakt. Het was nergens echt heel druk, wat ook de bedoeling is om de kans op besmetting kleiner te maken. Veel ouderen vinden het juist fijn om de eerste te zijn in een winkel die vroeg in de ochtend schoner en rustiger is dan om 13:00 uur s’middags.

Een woordvoerder heeft laten weten dat er voldoende animo is. „We krijgen vanuit het hele land positieve signalen van ouderen en managers. Veel oudere klanten bedanken medewerkers en leidinggevenden.” Aldus een woordvoerder van Albert Heijn. ”Behalve een kans op besmetting van mens op mens, is er ook een kans op besmetting via oppervlaktes. Omdat die mogelijk kleiner is als de supermarkt net negen uur dicht is geweest, vinden oudere klanten het een prettig idee dat ze dan hun boodschappen kunnen doen.”

Andere filialen van bijvoorbeeld Jumbo zijn vorige week al begonnen met een vroeg ouderenuurtje, ook in Bunschoten was het een succes. Vanaf maandag zullen ook filialen van Lidl gaan werken met aparte ouderenkassa’s.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie