27 september 2021

boerenorganisaties starten doneeracties

4 min read

NEDERLAND – De spraakmakende boerenorganisatie Farmers Defence Force heeft hun aanhang opgeroepen om zoveel mogelijk goederen te doneren, daarnaast vraagt de organisatie ook om gelddonaties zodat zij voorraden kunnen opkopen. De doneeractie is vooral gericht op de mensen in de zorg, FDF vraagt dan vooral om beschermende kleding, mondkapjes, handschoenen en desinfectantia.

Dat de zorg de middelen nodig heeft is voor het hele land al duidelijk, toch dreigt er een ernstig tekort voor de medewerkers in de zorg. ”Eén groep die onmogelijk weg kán kruipen of weg wíl kruipen: de mensen in de zorg. Zij staan in de vuurlinie. Zij lopen de risico’s. En dat juist zij nu geconfronteerd worden met een gebrek aan de meest elementaire goederen om zich te kunnen beschermen, is ongelooflijk.” Zo laat de boerenorganisatie weten in hun oproep. In de oproep die al veel steun heeft ontvangen laat het bestuur ook weten dat zij zelf zorg zullen dragen voor het leveren van deze goederen en vraagt de mensen dan ook om contact op te nemen met hun regiobeheerder.

Ook LTO Noord roept hun aanhang op om zoveel mogelijk mondkapjes en beschermmiddelen te doneren. ”Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat we staan voor wat we zeggen. Wij zijn de voedselmakers en houden Nederland gezond. Dat is onze belofte aan de samenleving. Dat gaat verder dan de gezonde voeding die we produceren, die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin we het zelf lastig hebben.”  Aldus voorzitter Dirk Bruins.

Ziekenhuizen, brandweer, huisartsen, en andere zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een groot tekort aan beschermingsmiddelen. Er is vooral behoefte aan spatbrillen (vuurwerkbrillen) schorten, wergwerpoveralls, handschoenen en mondkapjes (FFP1, FFP2 en FFP3)

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie