17 september 2021

Burgemeesters: ‘kom niet naar het strand’

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

NEDERLAND – Ook de burgemeesters verzoeken mensen om zoveel mogelijk binnen te blijven en geen uitjes te maken naar het strand. De burgemeesters hopen dat de populaire badplaatsen weer rusig worden en waarschuwen dat het niet mogelijk is om de 1,5 meter afstand te bewaren op het strand.

Het was afgelopen zaterdag extreem druk op de stranden van Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk. Niemand leek zich druk te maken over de oproep van het RIVM om drukke plaatsen te mijden.

Burgemeesters Moolenburgh en Roest vam Zandvoort en Bloemendaal benadrukke: “Gebruik het gezonde verstand en respecteer de richtlijnen. Met deze aantallen recreanten op het strand creëren we risicovolle situaties en dat moet niemand willen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt en kan houden om de verspreiding van het coronavirus te beheersen.”

De burgemeester van Noordwijk, Wendy Verkleij, sluit zich aan bij haar collega’s. “De inwoners en ondernemers van onze gemeente willen bijdragen aan het indammen van het virus. Nu zijn we allemaal verbaasd dat onze gasten zich zo weinig verplicht voelen om ook mee te helpen en om naar de voorgeschreven maatregelen te doen en te laten. In het belang van iedereen vraag ik dan ook: kom niet naar de kust van Noordwijk. Deze zondag niet, maar ook al die andere mooie lentedagen niet die er nog gaan komen, zolang corona bestreden moet worden.”

Ook de NS waarschuwt: “De trein is even geen uitje. Laat ruimte aan mensen die de trein het hardst nodig hebben en houdt afstand.” Benadrukt de vervoerder.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie