18 oktober 2021

Gemeentes willen ondernemers helpen in tijd van crisis

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

TWENTERAND – De VVD in de gemeente Twenterand wil onderzoeken of het mogelijk is om ondernemers binnen de gemeente uitstel van betaling te geven voor de gemeentelijke belastingen. De maatregel is ontstaan nadat de overheid de coronamaatregelen bekend maakte, veel ondernemers worden hierdoor hard getroffen.

“De afgelopen maand zijn belastingaanslagen voor bijvoorbeeld OZB en toerismebelasting op de mat gevallen bij ondernemers. Door het ineens wegvallen van bijna of zelfs de gehele inkomstenstroom hebben ondernemers nu al acute liquiditeitsproblemen. Zeker nu er nog geen zicht is op hoe lang dit zal aanhouden.” Aldus de VVD.

Daarom is hulp welkom voor de ondernemers, ook vanuit de gemeente. “Wij vinden dat we ondernemers zo veel mogelijk moeten ondersteunen en tegemoetkomen. Het ondernemersbestand is cruciaal voor onze economie en ons bestaan. Ook daar moeten als gehele samenleving solidair zijn in ons land en ons steentje bijdragen waar dat kan.”

De VVD wil weten of het gemeentebestuur bereid is om ondernemers te helpen en of het college zelf ideeën heeft over manieren waarop zij ondernemers in de huidige situatie kunnen ondersteunen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie