19 september 2021

Breda ziekenhuis aangenaam verrast door voetbal supporters

3 min read
BREDA – Supporters van voetbalclub NAC Breda hebben de medewerkers van het Amphia Ziekenhuis aangenaam verrast met het spandoek dat zij voor het ziekenhuispersoneel gemaakt hebben. Het ziekenhuis kreeg de spandoek maandagochtend overhandigd en het werd meteen aan de gevel opgehangen. De aanmoedigende tekst ‘Hier werken de helden van Breda’ doet het personeel goed. “We krijgen er een heleboel positieve energie van.”

Het team van de spoedeisende hulp werd maandagochtend naar buiten geleid, waar zij werden verrast door twee NAC-supporters die het enorme spandoek bij zich hadden. Het doek van twintig meter werd vol trots getoond en siert nu de gevel van het hospitaal.

Voordat het spandoek werd gevestigd aan de gevel, gingen medewerkers van de afdeling nog even langs collega’s die in isolatie zitten op de intensive care. “Die willen we ook even een hart onder de riem steken met het spandoek. En ook de patiënten die er met corona liggen.”

Er wordt gezwaaid en vol enthousiasme gereageerd. “Het geeft een warm gevoel”, zegt Jolijn Roovers over de actie van de supporters. “We moeten het toch met z’n allen doen. De sfeer is vooralsnog heel goed en iedereen wil ervoor gaan. Ja, we spreken af dat het spandoek blijft hangen tot de crisis over is.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie