21 oktober 2021

Aangepaste bezoektijden voor Overijsselse ziekenhuizen

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

OVERIJSSEL – Meerdere ziekenhuizen in Overijssel zullen de maatregelen verscherpen voor bezoekers van patiënten. Ziekenhuis Groep Twente (ZGT) zal de bezoeken inkorten naar één bezoekuur per dag. In Almelo en Hengelo worden de avondbezoek uren verlengd van 18:00 uur tot 20:00 uur, per bezoek mag er één persoon bij de patiënt. Voor mensen in hun laatste levensfase, neonatologie, en voor de kinderafdeling zijn er uitzonderingen.

In Zwolle zal het Isala ziekenhuis maximaal twee bezoekers per bezoekuur hanteren, ook hier gelden er uitzonderingen voor de intensive care en de kinderafdeling. Bij enige twijfel van de gezondheid, zoals verkoudheid of griepverschijnselen wordt een bezoek streng afgeraden. Het ziekenhuis heeft laten weten zelf contact op te nemen met patiënten van de poliklinieken om te kijken of afspraken nog door kunnen gaan of dat deze worden uitgesteld of telefonisch behandeld worden.

In Deventer wordt het maximum van één bezoeker per bezoekuur gehanteerd. De afspraken en operaties zullen wel gewoon door gaan, maar mocht dit veranderen zal het ziekenhuis zelf contact opnemen met de patiënten. Het restaurant is echter wel gesloten.

Het Röpcke Zweers ziekenhuis in Hardenberg blijft bij het al bestaande bezoekerslimiet van twee bezoekers per bezoekuur. Het hospitaal geeft mensen zelf de mogelijkheid voor een telefonische behandeling, mits de arts dit goedkeurt. De medische staf zal zelf contact hierover opnemen met de patiënten.

In Enschede gaat het Het Medisch Spectrum Twente zoveel mogelijk de polikliniek afspraken af handelen via de telefoon, ook hier geld dat zij zelf contact zullen opnemen met patiënten en dit alleen zal gebeuren als de arts vindt dat het medisch verantwoord is. Ook in dit ziekenhuis geldt een maximum bezoek van twee bezoekers per dag.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie