28 september 2021

Corona patiënt in Hardenberg en Ommen

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

HARDENBERG – Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in het Overijsselse Hardenberg heeft laten weten dat er voor korte tijd een patiënt was opgenomen die positief was getest op het coronavirus. De patient is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

De besmette patiënt werd meteen bij opname geïsoleerd en op deze manier verpleegd. Volgens het ziekenhuis is daarom ook niet nodig om een contactonderzoek te ondergaan.

Het ziekenhuis blijft alle ontwikkelingen monitoren en is in nauw overleg met andere ziekenhuizen in de regio over eventuele aanvullende maatregelen.

Ook in de gemeente Ommen is een inwoner positief getest op het virus, de GGD neemt alle benodigde maatregelen en zit in quarantaine.

burgemeester Hans Vroomen zag de besmettingen in zijn gemeente al aankomen. “De besmetting in onze gemeente komt natuurlijk niet helemaal als een verassing. Het coronavirus verspreid zich namelijk in een hoog tempo. Juist daarom is het zo belangrijk dat we allemaal de landelijke aangescherpte maatregelen opvolgen. Ik besef me heel goed dat deze maatregelen consequenties voor ons allemaal hebben. De volksgezondheid staat echter altijd bovenaan”, aldus de burgemeester.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie