5 augustus 2021

Ta tu ta tu… Sneeuw?! Zie hier het weer

4 min read

NEDERLAND – De winter is niet te verslaan. Woensdag zal het zich nog even laten zien in de vorm van sneeuw.

Een echt koude winter hebben we dit seizoen niet gehad, maar met hier en daar een storm, hagelbuien en veel regen leek het er toch een beetje op. Gelukkig krijgen we er nu dus ook lokaal wat sneeuw bij. Ik zal niet doen alsof we nog helemaal geen sneeuw hebben gehad, maar dit keer blijft het tenminste wel liggen. In de nacht van dinsdag op woensdag kan het gaan sneeuwen en volgens meerdere weerguru’s treffen we dus woensdagochtend een witte wereldbol, ja geschud is die al wel, vraag het maar na bij de Tweede Kamer. De hogere gebieden van ons land maken de meeste kans op een sneeuwdekentje. (Ligt oost-nederland een beetje hoog?)

Deze winter lijkt zelfs de sneeuw het racisme aan te voelen en kiest er maar gewoon voor om weg te blijven, maar dat lukte niet helemaal.. Op 22 januari kreeg Limburg wat natte sneeuw, en op 28 januari kreeg het noorden hier ook een beetje van.

Dinsdag zal droog beginnen, jotemmm! De zon zal zelfs zichtbaar zijn, voelbaar waarschijnlijk wat minder. Later op de dag zal het kouder worden en neemt de kans op sneeuw toe. Gelderland en Limburg hebben volgens meteorologen de meeste kans op een sneeuw bedekte uitstraling.

Let wel op dat je de sneeuw voornamelijk in het gras en op auto’s zal zien, dus olaf namaken zit er echt niet in. (Ja ook ik baal hiervan)

Wel heb je de mogelijkheid om in de Belgische Ardennen aan de slag te kunnen met de mooiste kunstwerken en sneeuwballengevechten, daar is de kans op een echt sneeuwdeken aanzienlijk hoger dan in ons fijne kikkerlandje. Er wordt niet verwacht dat de sneeuwval hinder zal veroorzaken voor het verkeer en het openbaar vervoer, maar we weten allemaal allang hoe de NS reageert met een blaadje op het spoor..

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie