17 september 2021

Op de bres voor Stegeman

2 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

OLDEBROEK – Tegen de spraakmakende programmamaker Alberto Stegeman is een 120 uur werkstraf geëist, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van maar liefst drie jaar. De eis tegen Stegeman komt nadat hij in augustus 2018 een nepbom had geplaatst op de legerplaats Oldebroek. Zo heeft het Openbaar Ministerie maandag tijdens een zitting bekendgemaakt.

Voor zijn programma ‘Undercover in Nederland’ wilde hij bewijzen dat de beveiliging op de vestiging in Oldebroek niet goed was en hij zomaar het terrein kon betreden. Stegeman liet vervolgens een nepbom achter in een attachékoffer in de eetzaal. De Explosieven Opruimingsdienst werd hier voor ingeschakeld.

Justitie vond het betreden van de legerplaats door gerechtvaardigd, maar vervolgde de journalist alsnog  voor het achterlaten van de nepbom en de gevolgen hiervan.

In 2014 kreeg de journalist al een boete toen hij voor zijn programma een personeelspas van KLM had vervalst. Hij was destijds aantonen dat ook de beveiliging op Schiphol gebreken kende.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie