6 december 2020

Nu ook trajectcontroles op N-wegen

2 min read

NEDERLAND – Na de trajectcontroles op enkele snelwegen, worden nu ook de N-wegen onder de loep genomen. Op de A2 is zo een trajectcontrole, een meting van langere tijd om het gemiddelde van je snelheid te kunnen bepalen.

Vanaf vandaag is de eerste trajectcontrole op een N-weg een feit. De N414 tussen Baarn en Bunschoten is de eerste, hier wordt je dus voortaan beboet als je te snel rijdt. Ook de andere N-wegen zullen uiteindelijk gecheckt gaan worden. Zo wordt ernaartoe gewerkt dat er dit jaar nog op twintig wegen in alle provincies gecontroleerd wordt.

De N-wegen worden getest omdat daar relatief veel ongelukken gebeuren, ondanks dat de snelheid veel lager ligt dan op de snelwegen. De combinatie van zijwegen en fietsers creëren vaak gevaarlijke verkeerssituaties. Het doel van de trajectcontroles is om automobilisten bewust te maken van hun snelheid en op deze manier het aantal ongelukken omlaag te krijgen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie

Copyright ©Hoogland Producties / Sven Fotografie | All rights reserved. Newsphere by AF themes.
error: Deze inhoud is beschermd. Wilt u het artikel gebruiken, of info uit het artikel? Neem contact op met de redactie.