27 september 2021

Man die het publiek inreed veroordeeld

3 min read

LEENDE – De rechtbank heeft maandag twee jaar jeugddetentie waarvan zes maanden voorwaardelijk opgelegd aan de man die inreed op het publiek van de Kempen Cross afgelopen september. Ook mag hij twee jaar niet meedoen aan cross-evenementen en vijf jaar niet rijden.

De 21-jarige Ponserello M uit Reuver is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard en krijgt daarom een veroordeling volgens het jeugdstrafrecht.

M. deed afgelopen september mee aan de autocrosswedstrijd, de Kempen Cross in Leende. Omdat er problemen waren met het terrein werd er besloten om de laatste ronde af te blazen. De man was hier zo boos over geworden dat hij een deel van het inschrijfgeld terug eiste. Toen de organisatie dit weigerde reed hij het publiek in met 60 kilometer per uur.

Drie mannen en één vrouw raakte hierbij gewond. twee hen verloor de bewustzijn, één man scheurde zijn kruisband, een andere braak zijn knie en scheurde zijn achillespees. De vrouw liep een gebroken scheenbeen op. Een medewerker die de sleutel uit het slot probeerde te halen en in een gevecht terecht kwam met de verdachte, raakte ook gewond.

De man verklaarde achteraf dat hij zich niet kon herinneren dat hij mensen geraakt had. Psychologisch onderzoek toonde aan dat hij licht verstandelijk beperkt is.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie