5 augustus 2021

Rotterdamse club voor drie maanden dicht

4 min read
ROTTERDAM – De Rotterdamse Club Blu is door burgemeester Aboutaleb voor drie maanden gesloten. De beslissing kwam naar aanleiding van twee incidenten die begin februari plaatsvonden. De club in Prins Alexander had de deuren al gesloten sinds de incidenten.

Bij het eerste incident werd een bezoeker mishandeld. Op 1 februari sloeg de man een bewaker, vervolgens werd hij door twee andere bewakers de club uitgeslagen waar hij voor de deur nog meer klappen kreeg.

Het incident op 2 februari betrof een vuurwapen dat voor de deur van Club Blu getrokken werd. De man met het vuurwapen rende weg is niet weer gevonden. De politie gaat uit van een echt pistool. t

“Dat gedrag van de beveiligers kan niet. Ik wil ook niet meer dat die mensen bij mijn bedrijf worden ingezet. We hebben ook contact opgenomen met de man die is gewond geraakt. We hebben hem ook een schadevergoeding betaald,” zegt eigenaar Ibrahim Yüce.

Yüce denkt echter dat het bij het tweede incident om een nepwapen ging. “En het is ook buiten gebeurd. Daar kan ik of mijn personeel toch iets aan doen. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat mensen op de openbare weg doen.”

De eigenaar van Club Blu is het niet eens met de beslissing om de club voor drie maanden gesloten te houden. “We hebben alle medewerking verleend. We hebben alle beelden gegeven.”

Volgens Yüce is het een strijd geworden tussen de gemeente Rotterdam en hem. In december 2017 werd de club ook al voor meerdere maanden gesloten nadat de zaak onder vuur werd genomen door onbekenden en er een handgranaat werd neergelegd.

“Maar al die rechtszaken heb ik gewonnen. Ik heb zelfs al een geldbedrag van de gemeente ter compensatie voor die sluiting gekregen. De gemeente wilde daarnaast het huurcontract opzeggen. Ook die zaak heb ik gewonnen.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie