5 augustus 2021

Bewindvoerders stelen duizenden euro’s van cliënten

3 min read

LIMBURG – Het Openbaar Ministerie heeft bekend gemaakt dat twee Limburgse bewindvoerders, afzonderlijk van elkaar, ruim 400.000 euro van ongeveer tweehonderd cliënten gestolen hebben. Het OM spant een strafzaak tegen de bewindvoerders aan.

Één van hen zou verantwoordelijkheid hebben gedragen voor mensen die onder de Wet schuldsanering natuurlijk personen vallen. Dankzij deze wet krijgen cliënten jarenlang financiële hulp en leren zij op andere manieren om te gaan met geld.

Één van de verdachten, een 37-jarige man uit Bunde, heeft ruim 3000.000 euro op zijn eigen rekening gestort en bezocht hiermee regelmatig het casino. Hij zou zijn daad in 2018 al hebben opgebiecht toen de Rechtbank Limburg aangifte tegen hem had gedaan.

De andere verdachte is een 33-jarige man uit Geleen, hij maakte zich schuldig aan het leeghalen van de rekeningen. Met het kaalplukken van ongeveer zeventig cliënten werd hij 90.000 euro rijker. In 2016 werd hij al op non-actief gezet. Het OM laat weten dat het onderzoek nog loopt.

Een woordvoerder zegt te hopen dat de twee mannen dit jaar nog voor de rechter moeten komen. “Dat hangt van diverse zaken af, inclusief de capaciteit bij de rechtbank.”

Inmiddels hebben alle gedupeerden een nieuwe bewindvoerder.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie