19 september 2021

Veroordeelde vader baby Rivano gaat in hoger beroep

3 min read
BREDA – De veroordeelde vader van de overleden baby Rivano gaat in hoger beroep tegen de opgelegde 7,5 jaar celfstraf die hij kreeg voor het doodschudden van zijn zoontje. Naast Kevin van den B. gaat ook het Openbaar Ministerie in hoger beroep. Zij willen dat hij naast de celstraf ook tbs krijgt.

De 26-jarige vader van de zeven maanden oude Rivano heeft altijd ontkend dat hij de baby heeft mishandeld met de dood tot gevolg. Zijn advocaat zei vrijdag in de rechtbank dat de beschuldiging zwaar is voor zijn cliënt. “Zijn zoontje was zijn dierbaarste bezit.”

De rechters vinden echter dat hij de baby zodanig hard door elkaar heeft geschud dat er bloedingen ontstonden in de hersenen die de baby fataal zijn geworden.

Eerder eiste het Openbaar Ministerie vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. De rechtbank vond dat de noodzaak voor de tbs niet aangetoond kon worden. De rapporten uit het onderzoek naar de persoonlijkheid van de vader bevatten onvoldoende bewijs van een ziekelijke stoornis of gebrekkige ontwikkeling.

Kevin van den B. weigerde mee te werken aan het persoonlijkheidsonderzoek. Of er kans is op een herhaling kan dus niet worden vastgesteld en dat is nodig om tbs op te kunnen leggen. Het OM zal in het hoger beroep opnieuw proberen voor tbs met dwangverpleging.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie