27 september 2021

De meeste bewoners kunnen weer terug naar hun woningen na storm Ciara

2 min read

EMMELOORD -Een groot deel van de zondag geëvacueerde flatbewoners kunnen weer terug in hun woning. De flat aan de Staalstraat in Emmeloord werd zondag geëvacueerd nadat storm Ciara een deel van het dak weg liet waaien. Ongeveer vier appartementen zijn nog steeds niet bewoonbaar.

Zondagavond werd het appartementencomplex op last van zowel de gemeente als de brandweer ontruimd. Diezelfde middag was een deel van het dak door de harde wind naar beneden gekomen. De regen die een dag later volgde, stroomde vervolgens de woningen binnen. In verband met een grote kans op kortsluiting werden de bewoners tijdelijk ergens anders ondergebracht.

Het complex heeft een tijdelijk dak gekregen en alle meterkasten van de appartementen zijn gekeurd. De nog onbewoonbare woningen hebben vooral veel waterschade. Daar zijn inmiddels bouwdrogers geplaatst. Een aannemer zal maandag gaan kijken wat de de daadwerkelijke schade is.

De bewoners die nog niet terug kunnen worden door familie opgevangen of verblijven tijdelijk in een hotel. Wanneer zij weer terug kunnen keren naar hun appartementen is nog niet duidelijk.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie