18 oktober 2021

Vader veroordeeld voor de dood van baby Aniek

3 min read

HENGELO – De vader van baby Aniek die in 2016 zijn dochtertje dood had geschud is door de rechtbank tot 10 jaar celstraf veroordeeld. De straf valt fors hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie (OM) deze eiste eerder 6 jaar celstraf.

 Eerder concludeerden twee medici van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) al dat er sprake was van een ’shakenbabysyndroom’ bij het meisje. De 39-jarige Ter H. ontkende dit echter tijdens de zitting in januari. Hij beweerde destijds dat zij vliegtuigje aan het spelen waren waarbij hij over een drempel struikelde en zijn negen maanden oude dochter op haar hoofd was gevallen.

het meisje werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed de volgende dag alsnog aan haar verwondingen. Uit een autopsierapport bleek dat zij fatale bloedingen in haar hersenen had. Ook was haar linkerbeen meermaals gebroken. Het hoornvlies in haar ogen was compleet gerimpeld en afgescheurd. Volgens de forensische experts is dit letsel wat normaal gesproken alleen voorkomt bij slachtoffers van verkeersongevallen met hoge snelheid, een val van grote hoogte of zware mishandeling. „Expres of in een opwelling”, concludeerde een officier van justitie.

De verdediging en de aanklagers hebben vanaf vandaag 14 dagen om een hoger beroep aan te tekenen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie