27 september 2021

Pedofiel uit Wageningen veroordeeld

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

WAGENINGEN – Een 27-jarige man uit Wageningen is donderdag veroordeeld tot vier jaar celstraf en tbs met dwangverpleging. Hij zou twee jongens hebben meegelokt met twee gratis games waarna hij één probeerde te verkrachten.

In november 2018 benaderde de man een 11-jarige jongen op straat en vroeg of hij met hem mee wilde gaan voor gratis games. De jongen ging met hem mee naar een bos, waar de man seksuele handelingen verrichte. Toen de jongen begon te huilen staakte hij zijn handelingen. In mei 2019 gebeurde het opnieuw. Hij benaderde toen een andere 11-jarige jongen en vroeg of hij met hem mee wilde gaan voor een kaart van het populaire spel Fortnite. Achter een zandberg verrichtte hij ook bij deze jongen seksuele handelingen. De jongen is daarna weggerend.

De rechtbank vindt dat er in november sprake is geweest van een poging tot verkrachting, maar dat dit bij het incident in mei niet vastgesteld kan worden. De 27-jarige man wordt in de laatstgenoemde zaak wel voor aanranding veroordeeld.

De rechtbank vindt de manier waarop de man de kinderen lokte erg doortrapt. ”Hij maakte op deze manier misbruik van hun kwetsbaarheid en het vertrouwen dat ze in hem hadden. Ook de ouders van de jongens stonden enige tijd doodsangsten uit toen zij hoorden dat hun zoons waren meegegaan met een vreemde man en zij hen niet konden vinden.”

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie