27 september 2021

Ongelukkige heistelling wordt na storm Dennis verwijderd

3 min read
ROTTERDAM – De heistelling die eerder deze week in Katendrecht op een woongebouw viel, wordt in de nasleep van storm Dennis verwijderd. Storm Dennis zal dit weekend over het land heentrekken. “Er moet nog veel werk worden gedaan voordat we aan het tillen van de heistelling kunnen beginnen. Dat moet worden gedaan door een kraan. Dat, in combinatie met de storm die wordt verwacht, maakt het dat het opruimen nog even op zich laat wachten”, aldus een woordvoerder van het bedrijf Heijmans.

Na het omvallen van de heistelling besloot de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat er niets meer gedaan mocht worden. De inspectie achtte het onveilig om met de sterke wind van storm Ciara te gaan werken.

Maandag zal gekeken worden of de ondergrond nog goed genoeg is om de kraan weer neer te kunnen zetten. In diezelfde grond zitten ook de elektriciteitskabels van Stedin. Er zal ook onderzocht worden waar deze precies liggen.

Eigenaren van de getroffen koopwoningen hebben naast Heijmans ook een aannemer in de arm genomen om de gevel te kunnen repareren. De brokstukken van de kapotte gevel zullen echter eerst verwijderd moeten worden. Bouw- en woningtoezicht heeft aan de huurders van drie naastgelegen huurwoningen laten weten dat zij door de brokstukken niet hun slaapkamer kunnen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie