28 september 2021

In memoriam: Carlo de Leeuw

4 min read

ROTTERDAM – De harten van Rotterdam, Feyenoord en menig voetballiefhebber zijn gebroken. Feyenoords meest geliefde materiaal man overleed donderdag aan kanker. De Rotterdamse Carlo de Leeuw werd 59 jaar.

“Met grote droefenis heeft Feyenoord kennisgenomen van het overlijden van Carlo de Leeuw”, meldt de topclub op hun website.

Donderdag zal de club met rouwbanden de kwartfinale van de KNVB-Beker spelen. Bij de eerstvolgende thuiswedstrijd op 22 februari staat de club uitgebreid stil bij de dood van de clubicoon.

Sinds 2000 was de Leeuw bij het eerste elftal materiaalman, een functie die hij ook bezat bij het Nederlands elftal. Daarvoor was hij zelf ook actief als speler voor de Rotterdamse club. Hij speelde op linksbuiten 45 wedstrijden, waaronder de bekerfinale van 1980 waarin hij met een doelpunt de 3-1 zege op Ajax nog zoeter maakte.

De Leeuw speelde later nog voor Excelsior, SC Cambuur, FC Eindhoven en FC Volendam. Ook Cambuur heeft met verdriet gereageerd op zijn overlijden. Hij speelde zes seizoenen voor de Friezen.

Begin dit seizoen waren de spelers te zien un een speciaal T-shirt tijdens het duel tegen FC Utrecht. De shirts waren om de zieke de Leeuw een hart onder het riem te steken.

Eerder dit seizoen werd de Leeuw gediagnosticeerd met tongkanker, vervolgens onderging hij een zware operatie, maar kreeg bij een nieuwe controle te horen dat de kanker ook in zijn nek aanwezig was.

“Het bleek het begin van een strijd die uiteindelijk niet te winnen viel. Feyenoord wenst alle nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.” Zo schrijft Feyenoord in een reactie.

De Leeuw zal in besloten kring begraven worden. De Rotterdammers roept supporters die hun medeleven willen betuigen op om het condoleanceregister in het Maasgebouw te tekenen of een bericht achter te laten op de website.

Carlo de Leeuw laat zijn vrouw Charlotte en zijn twee dochters Kelly en Lindsey achter.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie