17 september 2021

Geen straf voor verdachte van bioscoopmoorden

4 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ROTTERDAM – De verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen zal geen straf ontvangen voor het hebben van een hennepkwekerij in 2017. De Rotterdammer kon aan de straf ontkomen omdat de rechter het niet zinvol vindt hem naar de cel te sturen. Hij zal voor de dubbele moord in de bioscoop al een lange tijd vastzitten.

Ergün S. heeft de moord op het echtpaar in Groningen bekend. De rechtbank in Dordrecht had ondertussen een oude zaak, namelijk de ontdekking van de hennepkwekerij in december 2017. Tijdens de zitting was S. zelf niet aanwezig.

Justitie had een een maand cel tegen hem geëist maar de rechter ging mee in het verweer van de advocaat en legde hem schuld zonder straf op.

“Normaal gesproken is een celstraf passend bij een hennepkwekerij. Maar dit is een bijzondere situatie. Door de Groningse zaak zal meneer lange tijd niet terugkeren in de maatschappij. Het heeft weinig zin na die tijd dan nog deze straf voor de kwekerij uit te voeren. Dan is het verband tussen delict en straf ver te zoeken.” aldus de rechter.

Naast een celstraf eisten justitie ook 31 duizend euro. Het geld wat Ergün S. met de kwekerij verdiend heeft. De rechter besloot hierop dat hij dit bedrag ooit moest betalen.

“Het gaat om één oogst en mijn cliënt zegt dat hij er geen cent voor heeft gekregen. Hij zal dit bedrag ook nooit kunnen betalen.” Zo beweerde de advocaat van S.

Netbeheerder Stedin had een claim van 1600 euro ingediend voor het illegaal afgetapte stroom, Ergün S. zal ook dat geld terug moeten betalen.

In mei zal de zaak van de dubbele moord in de Groningse bioscoop verder gaan. Hij zal volgende maand onderzocht worden voor geestelijke stoornissen in het Pieter Baan Centrum. S. beweert zelf dat hij tijdens de bioscoopmoorden in een psychose zat.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie