27 september 2021

Thuis… #11

4 min read

HP

Thuis.. Voor velen simpelweg het huis waar zij na een lange dag weer terugkeren en helemaal vrij van alles kunnen zijn, zichzelf mogen zijn, de plek waar alles van ze af valt.

Voor mij is thuis geen vaste haven, het is elke plek waar de wereld groter is dan mij. Elke plek met iemand waar ik van hou, een stad of een dorp waar ik maar al te graag een dag langer zou zijn. Op reis, of ergens waar ik even helemaal alleen op de wereld ben. Ik heb geen gebouwtje waar ik graag in terug trek en denk “wat fijn om thuis te zijn.”

Thuis.. Ik neem het met me mee, waar ik ook ga. Thuis is Amsterdam, Groningen, Musselkanaal, Lelystad, Oss, Den Bosch, zelfs Rotterdam. Deze plekken gaven mij een bepaald gevoel. Het gevoel dat er zoveel meer te bereiken valt, dat de wereld zoveel groter is dan wat ik voor ogen hield. Dat ook deze wereld eenzaam kan zijn en toch zo warm en vredig is.

De wereld draait door, en zo ook de mensen. Zij blijven zich haastig rond bewegen, terwijl ik even stil sta om het te zien. Alles om mij heen gaat maar door, net zoals de klok die door tikt en onze nieuwe gebouwen elke dag dichterbij de lijst van historische panden terechtkomen. De haven van Rotterdam, het oude vertrouwde van Amsterdam, de leegstand in Lelystad, het bruisende Brabant, het altijd fijne Groningen en het liefhebbende Musselkanaal doen mij even stil staan, even een momentje voor de waardering, voor de warmte en het unieke wat zij bezitten. Geen van deze locaties is met elkaar te vergelijken, en tóch dragen ze allemaal een stukje ‘thuis’ voor mij.

Thuis is waar je jezelf kunt zijn, alles van je af voelt glijden, en waar je jezelf nog een beetje beter leert kennen. Thuis is waar mijn hart sneller klopt en de rest van mij geinspireerd raakt. Thuis, waar ik, ik ben en jij, jij bent.

Fijne week!
Corine.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie