28 september 2021

Verstappen wil Hamilton komend seizoen uitdagen

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

LONDEN – Max Verstappen heeft voor komend seizoen een missie, het toptalent wil de zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton uitdagen. “Ik denk dat het mogelijk is. Aan het eind van vorig seizoen waren we bijzonder competitief en Lewis is God niet. Hij kan kwetsbaar zijn als hij voortdurend wordt uitgedaagd”, vertelde de Limburger tijdens media-event van Red Bull.

“In de Formule 1 ben je natuurlijk afhankelijk van de auto en Lewis is een geweldige coureur, maar bij Red Bull zijn we zeer gemotiveerd en overtuigd dat we het Mercedes heel lastig gaan maken”, aldus Verstappen. De Limburgse trots tekende recentelijk bij tot en met 2023 bij Red Bull en bereidt zich voor op het nieuwe seizoen dat op 19 februari zal beginnen met een wintertest in Barcelona.

De 22-jarige Verstappen had vorig jaar zijn beste seizoen in de koningsklasse. Hij boekte hierbij meer overwinningen en punten dan ooit en eindigde op de derde plek in het wereldkampioenschap. Als het Verstappen dit jaar lukt om de titel binnen te slepen, zal hij de jongste wereldkampioen aller tijden zijn in de Formule 1.

Hamilton wil in 2020 op gelijke hoogte komen met Michael Schumacher, de zevenvoudige wereldkampioen. Ook wil Hamilton een aanval doen op het recordaantal van 91 grandprixzeges van Schumacher. Momenteel heeft de Britse kampioen op 84 overwinningen op zijn naam staan.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie