28 september 2021

Steeds meer aangiftes tegen slachthuis Westfort

2 min read

gebouw van het Ministerie van Algemene Zaken

DEN HAAG  – Na Wilders en Graus heeft nu ook Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren heeft aangifte gedaan tegen slachthuis Westfort in IJsselstein.

RTL Nieuws toonde vorige week beelden waarop te zien was dat varkens in het slachthuis verwaarloosd werden en mishandeld, zo was onder andere te zien hoe de dieren geslagen werden. De beelden werden gemaakt door Ongehoord, een onderzoekgroep naar dierenwelzijn.

Wassenberg heeft ook aangifte gedaan tegen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Zij onderzoeken inmiddels of er ook daadwerkelijk overtredingen zijn begaan bij het slachthuis. De NVWA heeft ook een intern onderzoek ingesteld, nadat er te zien was hoe ook artsen van de toezichthouder de varkens mishandelden.

“Uit de beelden blijkt dat de directie van slachthuis Westfort via cameratoezicht op de hoogte was van ernstige misstanden en dat controlerende dierenartsen van de NVWA niet hebben ingegrepen bij het vaststellen van de misstanden, maar actief hebben deelgenomen aan de dierenmishandeling”, aldus Wassenberg.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie