28 november 2021

Nep opa probeert kinderen uit Limburgse scholen te lokken met telefoontjes

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

LIMBURG – Een man die zich voordoet als een opa met de naam Koos heeft in Noord-Limburg verschillende scholen gebeld met de vraag of ze kinderen naar buiten willen sturen. Het gaat zover bekend alleen om basisscholen die vallen onder de scholenkoepel Kerobei.

Volgens Kerobei zijn er ongeveer zes à zeven scholen in de gemeente Venlo en Peel en Maas benaderd door de man. Bij de politie is bekend dat in ieder geval twee scholen in Beesel en Blerick afgelopen maandag zijn gebeld door de anonieme beller.

Opa Koos vraagt volgens de politiewoordvoerder aan een medewerker van de school die de telefoon oppakt, om een kind naar buiten te sturen. Hij noemt daarbij ook de voor- en achternaam van het betreffende kind. De politie is bezig met het opsporen van de voor als nog anonieme beller en kijkt of de man strafrechtelijk te vervolgen is. “Op veel scholen is anoniem gebeld, op één school echter niet”, dit zegt bestuursvoorzitter Hans Soentjens van scholenkoepel Kerobei. “Dat nummer hebben wij doorgegeven aan de politie.”

De politie is blij dat de scholen allemaal het protocol hebben gevolgd om niet zomaar kinderen mee te geven aan andere mensen zoals opa’s en oma’s.

©Hoogland-producties/Sven-fotografie

Geef een reactie