21 oktober 2021

Ernstig ongeval Beveren

3 min read

BEVEREN – De Beverentunnel in België op de R2 richting Nederland is in beide richtingen afgesloten zo laat het Vlaams Verkeerscentrum weten nadat er een zwaar ongeval heeft plaatsgevonden. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Bij het ongeluk zijn vier voertuigen betrokken.  Er zou minstens één dode zijn, naast een tiental gewonden.

Bij het ongeval in de Beverentunnel zou een vrachtwagen van achterin zijn ingereden op een file. Hierdoor ontstond er een kettingbotsing waarbij de auto die door de vrachtwagen werd aangereden, volledig werd geplet. De bestuurder overleed ter plaatse.

Naast de vrachtwagen en de auto, zijn ook twee bussen betrokken geraakt bij het ongeval. De bussen vervoerden zo’n vijftig passagiers. Zij worden door de hulpdiensten geëvacueerd. Volgens de politie werd het medisch rampenplan ook afgekondigd en zijn er verschillende brandweerkorpsen opgeroepen om bij het ongeval te ondersteunen.

De tunnel is in beide richtingen afgesloten om de afhandeling zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Het verkeer moet een bovengrondse omleiding volgen, maar dat verloopt moeizaam. ”Richting Nederland is het verkeer al volledig stilgevallen vanaf het knooppunt met de E34.” Aldus Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. ‘We raden ten stelligste aan de omgeving de komende uren te vermijden, anders rij je je daar compleet vast.”

Er zouden tientallen gewonden zijn, zij worden naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie