28 september 2021

Cel sleutel en telefoon voor gevangenen

2 min read

NEDERLAND – Gevangen krijgen een eigen vaste beveiligde telefoon in hun cel, en een sleutel waarmee ze aan de buitenkant hun cel op slot kunnen doen. Met deze maatregelen wil de minister van Rechtsbescherming De heer Sander Dekker de werkdruk in gevangenissen terugdringen en agressie onder de gevangen tegengaan.

In meerdere gevangenissen zijn de afgelopen tijd al testen gehouden, dit om te bekijken hoe er iets aan de werkdruk en agressie gedaan kan worden. Dekker benadrukt dat de telefoon het zelfde werkt als de gedeelde telefoon waar nu gebruik van gemaakt word. Er kan niet onbeperkt gebeld worden alleen op vaste tijden en gesprekken kunnen worden opgenomen en terug geluisterd. Ook zijn bepaalde nummers afgesloten.

Met de eigen sleutel kunnen gevangen alleen hun cel van buiten af sluiten en openen, door deze maatregel kunnen de gevangenen hun privé eigendommen afschermen zonder dat er elke keer een bewaarder hoeft rond te lopen. Het zelf af kunnen sluiten van de celdeur zorgt voor minder wantrouwen en beter gedrag. Dit breng weer een goede leef sfeer mee en dus ook minder werkdruk.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie