27 september 2021

Ontsnapping uit gevangenis mislukt

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

HEERHUGOWAARD – Donderdagavond heeft de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel samen met een medegedetineerde geprobeerd om uit de gevangenis in Heerhugowaard te ontsnappen. Het ministerie van Justitie en Veiligheid houdt het voorlopig bij een “vermoedelijke uitbraakpoging” en wil verder geen commentaar geven op de ontsnap poging.

Volgens berichtgevingen zou Soerel per direct overgeplaatst zijn naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) binnen de Penitentiaire Inrichting (PI) Vught. De 59-jarige Amsterdammer zit vast voor betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Ook zou hij een crimineel driemanschap hebben gevormd met topcrimineel Willem Holleeder en de inmiddels overleden Stanley Hillis.

Soerel is de tweede tot levenslang veroordeelde crimineel die deze maand geprobeerd heeft om uit een gevangenis te ontsnappen. Eerder deze maand werd zo’n poging ook in Zutphen gedaan toen vier mannen een poging deden om Omar L. uit de gevangenis te bevrijden. Omar L. zit vast voor zijn rol bij liquidaties.

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming kondigde kort daarna aan dat er een nieuwe zwaarbeveiligde afdeling komt om vluchtgevaarlijke criminelen met hoog recidivegevaar beter in de gaten te houden. De afdeling opent op 1 maart haar deuren en zal plaats hebben voor twaalf gedetineerden. De afdeling zal in eerste instantie op proef gaan in één gevangenis.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie