19 september 2021

Azc’er veroordeeld voor mishandeling

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

BUDEL – Donderdagmiddag heeft justitie een celstraf van vijf jaar tegen een Libische asielzoeker geëist. De Libische man wordt verdacht van zware mishandeling tegen een Tunesische medebewoner in het AZC in Budel. Omdat de man meerdere malen het slachtoffer tegen het hoofd heeft geschopt noemt het OM de mishandeling een poging tot doodslag.

Tijdens de zitting werden videobeelden getoond van de vechtpartij tussen de twee mannen. De vechtpartij in oktober vorig jaar tussen de verdachte en zijn kamergenoot ontstond door een ruzie over de schoonmaak. De ruzie resulteerde in een vechtpartij waarbij ook servies het moest ontgelden.

De twee eindigden al vechtend via de gang in de grote zaal van het asielzoekerscentrum. De Tunesiër belandde hier roerloos op de grond. De Libische man schopte hem vooralsnog viermaal tegen het hoofd.

De verdachte nam volgens de officier van justitie het risico dat het slachtoffer kon overlijden door te schoppen tegen hrt hoofd van de man. “Dit geldt nog meer omdat hij doorging toen het slachtoffer al weerloos op de grond lag.”

De Tunesiër werd diezelfde avond in het ziekenhuis opgenomen op de intensive care met een hersenschudding en een gebroken jukbeen. Dat het slachtoffer er relatief goed mee weg is gekomen is volgens justitie niet aan fe verdacht de danken.

Naast deze verwondingen had het slachtoffer zwellingen, bloeduitstortingen en wondjes aan zijn hoofd.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie