27 september 2021

Vandalen krijgen werkstaf bij NS

2 min read

©sven-fotografie

EINDHOVEN – De twee tieners die in november het afgelopen jaar een trein beschoten zijn veroordeeld tot een werkstraf. Beide jongens 15 jaar oud zullen een werkstraf van dertig uur gaan uitvoeren bij de NS.

Het duo moet ook een gezamenlijke schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan het Nederlandse spoorwegbedrijf en krijgt daarnaast twintig uur leerstraf opgelegd.

De rechter oordeelde dat er sprake is van ernstige feiten, maar benadrukt dat het positief is dat de twee jongens met de NS in gesprek zijn gegaan. Daarnaast schreven de jongens ook een excuusbrief.

Op vrijdag 22 november arriveerde een intercity met vijftien verbrijzelde ramen op station Breda. Bij station Eindhoven jwam er een trein binnen met één kapotte ruit. Bij de beschietingen raakte niemand gewond.

Diezelfde avond werden de jongens gearresteerd. Een inwoner uit Dorst had een groep jongeren gezien die mogelijk een vuurwapen bij zich hadden. De vuurwapens bleken een balletjespistool en gasdrukpistool met stalen kogels te zijn. De politie heeft de wapens in beslag genomen, hoe de tieners aan de pistolen zijn gekomen is niet bekend.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie