27 september 2021

Moord verdachte veroordeeld tot 22 jaar celstraf

4 min read
DEN BOSCH – Sooi de C. die verdacht wordt van de moord op Hugo van Houten gaat voor 22 jaar de cel in. Dit besloot het gerechtshof in Den Bosch.
In augustus 2015 doorzeefde De C. Van Houten met kogels vlakbij een vakantiepark in Molenschot. Destijds noemde de officier van justitie de moord al een kille en laffe liquidatie. Van Houten werd meerdere keren in zijn rug geschoten en tweemaal door het hoofd toen hij al op de grond lag.

Tijdens de rechtszaak in 2017 deed De C. beroep op zijn zwijgrecht en zei niets. Tijdens het hoger beroep sprak hij wel. Zo beweerde hij dat niet hij maar iemand anders de moord had gepleegd. Wel erkent hij er bij te zijn geweest en ook meegeholpen heeft in het verslepen van het lichaam. De C. zei echter niet wie dan wel verantwoordelijk was voor de moord op Van Houten. Volgens C. was dit te riskant voor hemzelf en voor zijn familie. De rechters vroegen zich vervolgens hardop af of die andere persoon überhaupt bestond.


Het slachtoffer, Hugo van Houten, woonde in Capelle aan de IJssel. Hij verbleef tijdens zijn moord op camping De Linberg in Molenschot. Zijn zwangere vriendin zat op dezelfde camping. Het slachtoffer en De C. kenden elkaar en hadden een afspraak ten tijde van zijn moord.

Op 17 augustus wordt Van Houten onder vuur genomen op de Broekstraat in Molenschot, de afspraak was uit de hand gelopen. Uit het onderzoek bleek dat hij eerst werd beschoten en vervolgens 250 meter achterna werd gerend. Waarschijnlijk viel het slachtoffer voorover waarna de schutter met door het hoofd schoot met twee kogels. Van Houten overleed ter plaatse.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie