27 september 2021

Manschappen in opleiding oefenen bij ijsbaan Musselkanaal

3 min read

MUSSELKANAAL – Woensdagavond heeft de brandweer bij de ijsbaan in Musselkanaal geoefend met 2 groepen manschappen, die over een maand of 2 het eerste deel van hun opleiding hopen af te ronden. De opleiding bestaat uit een deel brandbestrijding gevolgd door een deel technische hulpverlening.

Het scenario was als volgt:

Prio 1, brand gebouw, ijsbaan Musselkanaal, melder niet meer aanwezig, mogelijk meerdere slachtoffers.

Ter plaatse bleek er rookontwikkeling in de kantine van de ijsbaan, en in de kelder, na een verkenningsronde van 2 teams werd de blus- en reddingsactie voorbereid, gewapend met een brandslang, ademlucht, warmtebeeldcamera en zaklampen, werden de kantine en kelder doorzocht op eventuele slachtoffers en brandhaarden.

In de kantine zat een slachtoffer op de wc, en verderop in de kantine half liggend op een stoel/tafel, en in de kelder waren ook 2 slachtoffers die een bluspoging gedaan hadden bij de vuurhaard in de kelder.

1 slachtoffer heeft nadat de brandweer de kelderdeur open deed zelfstandig het pand verlaten, en heeft de brandweer ingelicht dat er nog een slachtoffer was, die tussen de sneeuwschuivers terecht gekomen was.

Uiteindelijk zijn alle 4 de slachtoffers bevrijd, en is de vuurhaard, in de kelder, waar vandaan er doorslag was naar 1 van de wc’s in de kantine, geblust.

Ook de 2e groep heeft dit scenario uitgevoerd.

Na een korte debriefing en een kopje koffie is het pand nog even geventileerd, en is iedereen weer retour naar huis gegaan.

De foto’s zijn gemaakt door een fotograaf van Hoogland Producties / Sven Fotografie, omdat de eigenaar figureerde als lotus-slachtoffer (in de gele jas, vanuit de kelder).

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie