19 september 2021

Extreme maatregelen in Den Haag

3 min read

DEN HAAG – De gemeente is met woningbouwcorporaties in gesprek om te kijken de mensen die voor overlast hebben gezorgd tijdens de jaarwisseling uit huis geplaatst kunnen worden. Ondanks de extra maatregelen ging het afgelopen jaarwisseling op veel plekken vooralsnog mis.

Burgemeester Johan Remkes laat in een brief aan de gemeenteraad weten dat het dit jaar met de jaarwisseling anders moet. Hij wil in zeer gevaarlijke situaties mensen uit hun woning zetten. Dat gebeurt nu bij mensen waar bijvoorbeeld een hennepkwekerij wordt ontdekt.

Volgens de burgemeester het is een extreme maatregel, hij wil dan ook samen met woningcorporaties de mogelijkheden verder onderzoeken.

De burgemeester schrijft onder andere over de ongeregeldheden, diverse keren waren er jonge kinderen bij betrokken. “Zo vond er begin december een incident plaats waarbij jonge kinderen met een zelf gemaakte molotovcocktail op zak liepen. Vermoedelijk zaten deze kinderen en/of hun ouders die dag met brandversnellers en vuurwerk aan de keukentafel om de vuurwerkbom te maken.”

Ook in de Haagse wijk Duindorp, waar enkele weken voor de jaarwisseling al rellen waren ontstaan, stond alles op scherp. De politie en de brandweer hielden rekening met rellen, maar ook veel inwoners waren bang voor een onrustige nacht in de wijk.

De echte rellen bleven echter uit, wel was het erg druk met incidenten en werden er 44 aanhoudingen verricht.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie