21 oktober 2021

Dronken automobiliste met kinderen aan de kant gezet

3 min read

LELYSTAD – Vannacht hebben agenten een vrouw van de weggehaald op de A6 bij Lelystad nadat zij met drank op achter het stuur was gestapt. De vrouw bleek viermaal zoveel gedronken te hebben als is toegestaan. Daarnaast vervoerde zij ook nog zes kinderen.

De automobiliste moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ook heeft de politie een zorgmelding gemaakt.

Een man had melding gedaan van een slingerende auto op de A6. ,,Voor hem reed een auto die de hele snelweg nodig had, beide rijstroken en de vluchtstrook, om in Lelystad te komen’’, zo laat de politie op facebook weten. Agenten zijn meteen op de melding afgegaan en werden door de melder op de hoogte gehouden over de locatie van de desbetreffende auto. De bestuurster kon al snel aan de kant van de weg gezet worden. ,,De bestuurster kreeg de auto al hortend en stotend stil, ze had hier wel meerdere parkeervakken voor nodig.”

Uit een ademtest bleek dat zij onder invloed was van alcohol, de agenten namen haar mee naar het bureau voor een betere test en om vast te kunnen stellen hoeveel ze precies gedronken had. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 1055 UGL, dit is viermaal zoveel als de toegestane hoeveelheid.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie