27 september 2021

Bende leden horen eis tegen zich, twee nog altijd op vrije voeten

3 min read

©Hoogland-Producties/Sven-fotografie

ENSCHEDE – Tegen vier leden van de zogeheten Goliath-bende die verdacht worden van handel in harddrugs, witwassen en het voorbereiden van liquidaties zijn celstraffen geëist van vijf en tien jaar. De bende opereerde in Twente en het Duitse grensgebied.

De politie vond in oktober 2018 bij een inval in een woning aan de Vlierstraat een grote hoeveelheid harddrugs, ook lag er een telefoon met de applicatie Ironchat. Hiermee kunnen versleutelde berichten verstuurd worden. De bewoner van het pand erkende dat de telefoon in zijn huis lag, maar ontkende het gebruik van het toestel.

Ook de andere leden hadden een bewerkte telefoon in hun bezit. Justitie en de politie en justitie hebben met zo’n 260.000 berichten meegelezen en kregen daardoor een duidelijker beeld gekregen van de bende. De verdachten ontkennen zelf iets verkeerds gedaan te hebben en doen beroep op hun zwijgrecht. Twee van hen zijn op vrije voeten maar hebben wel een Europees arrestatiebevel tegen zich.

Tegen één van de mannen die nog vrij is, werd tien jaar gevangenisstraf geëist. Hij wordt naast drugshandel ook verdacht voor het bestellen van zware wapens in Duitsland. De gevolgen zouden volgens de officier van justitie niet te overzien zijn geweest als deze wapens ook daadwerkelijk bij de verdachte waren geleverd.

Aankomende dinsdag kunnen de vier advocaten hun pleidooi doen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie