3 december 2021

Albert Heijn afperser voor de rechter

3 min read
HAARLEM / LIESSEL – De 23-jarige Sammy G. uit Liessel die geprobeerd heeft Ahold-Delhaize af te persen moet als het aan justitie ligt voor vier jaar de cel in. “Deze man heeft zich alleen bekommerd om zijn eigen financiële gewin”, zei de aanklaagster.

Donderdag werd de zaak tegen Sammy G. voortgezet in de rechtbank in Haarlem. Eind 2016 ontvingAhold Delhaize dreigmails waarin stond dat het bedrijf 377.777 euro in bitcoins moest betalen, anders zouden producten in willekeurige supermarkten vergiftigd worden met DNP.

Om het dreigement realistischer te maken werd er aangekondigd dat supermarkten in Haarlem, Groningen en Den Haag pakketjes zouden ontvangen met de giftige stof. Ook het hoofdkantoor in Zaandam zou er één ontvangen. “Hij heeft alles bewust gepland, de juiste contacten gelegd op het dark web, zichzelf afgeschermd en Albert Heijn in het hart getroffen.”Aldus de officier van justitie.

Sammy G. zei dinsdag op de eerste dag van de strafzaak echter “Ik was het niet.” De pakketjes met DNP  werden nog voordat ze verder konden onderschept door de douane. Na grondig onderzoek bleek dat de pakketjes via het dark web besteld waren bij een Engelse handelaar. Via de handelaar leidde het spoor al snel naar de inmiddels opgepakte Sammy G.

Hij gaf toe dat hij betrokken was bij het maken van de accounts waar de bestellingen mee gedaan werden, maar ontkende deze te beheren. Volgens hem had hij het beheer van de accounts overgedragen aan iemand anders. Zij zouden zijn identiteit op het dark web hebben achterhaald, waarna zij hem begonnen te chanteren en hem bedreigden, ook dwongen zij hem om hand- en spandiensten te verlenen.

©Hoogland Producties / Sven Fotografie

Geef een reactie